Продавець Холод - Комплект розвиває свій бізнес на Prom.ua 7 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
44 відгуків
Холод - Комплект
+380 (96) 208-53-13
+380 (57) 764-96-74
Кошик

Повітроохолоджувачі для холодильних камер (кубічні)

Повітроохолоджувачі для холодильних камер – незамінний пристрій в харчовій промисловості для зберігання продуктів харчування. Вони застосовуються в медицині, а також в інших галузях, де потрібне зберігання товарів при тих температурах, які задані заводом-виробником.

Конструкція установки
Вона являє собою трубчастий теплообмінний апарат. Як правило, в їх конструкцію входять труби з алюмінію або міді. Механізм складається з:
• вентилятора. Він знаходиться в корпусі агрегату і забезпечує прокачування повітряної маси через теплообмінник;
• капілярного трубопроводу – вбудовані трубки з'єднуються монтажними калачами. Вони забезпечують процес передачі теплової енергії;
• до трубопроводу під'єднується блок з ламелей холодильної машини;
• розподільника холодильного агента – він розподіляє потік робочого речовини по контурах воздухоохладительного пристрою;
• вихідного колектора – являє собою канал, який об'єднує потоки холодильного агента і направляє їх у систему трубопроводу.
Принцип роботи повітроохолоджувачів для холодильних камер досить простий. Вентилятор направляє повітряні маси з охолоджуваного об'єму в контур пристрою, де відбувається передача теплоенергії.

Класифікація повітроохолоджувачів для холодильних камер
залежно від застосування виділяють 6 типів установок. Вони розрізняються не тільки сферою використання, але і технічними характеристиками.
Комерційного призначення. Використовуються для холодильних камер, місткістю 10-400 м3. Їх мінімальна продуктивність 2 кВт, а максимальна – 50 кВт. Можуть мати кілька варіантів розморожування: повітряним потоком, електричний. Як правило, комерційні повітроохолоджувачі використовуються в холодних цехах.

Промислові. Продуктивність пристроїв знаходиться в діапазоні від 10 до 200 кВт. Відтаювання випарника може бути самою різною:
• повітряна;
• електрична;
• гарячим газом чи водою;
• комбіновані.
Деякі моделі промислових повітроохолоджувачів мають вбудовані додаткові опції (наприклад, теплова ізоляція піддонів).
Шок-фростери. Застосовуються в камерах шокової заморозки (в них заморожування продуктів здійснюється протягом 240 хвилин). В їх конструкцію входить 2-8 вентиляторів, які розташовуються в кілька рядів. Їх діаметр 450 - 500 630 мм Шок-фростери ідеально підходять для спіральних швидкоморозильних апаратів.

Повітроохолоджувачі для овочів і фруктів. Забезпечують нормальну вологість в холодильній камері. Теплообмінні блоки таких установок мають великогабаритними розмірами. Вони знайшли своє застосування в сховищах овочів (фруктів).
Повітроохолоджувачі для систем кондиціонування, основна функція яких полягає в створенні потрібних кліматичних умов на промислових об'єктах. Є моделі, що мають вбудовану функцію обігріву, що важливо в холодну пору.
Гравітаційні. Характеризуються відсутністю в своїй конструкції вентиляторів. Відрізняються невисокою продуктивністю: 0,2-4,5 кВт. Підходять для холодильних камер з невеликим обсягом, в яких зберігаються делікатні продукти харчування.
Типи повітроохолоджувачів за конструктивними особливостями і місцем установки
Класифікація за конструктивними особливостями виділяє три групи пристроїв. Перша категорія – сухі. У таких системах процес обміну теплом здійснюється через контакт повітряних мас з трубопроводами, по яких циркулює холодильний агент.
Друга група – мокрі. Повітря охолоджується відкритою водою. Вона може розпорошуватися двома способами:
• форсунками;
• за рахунок зіткнення потоку повітря з керамічним кільцем, яка зрошується (охолоджується) водно-гліколевим розчином.
Третя категорія – комбіновані. Змішаний вид поєднує особливості сухій і мокрій груп.

Ще одна класифікація повітроохолоджувачів для холодильних камер, поділяє установки за місцем кріплення. Пристрої можуть розташовуватися на:
• стелі – підходять для закладів громадського харчування (наприклад, ресторанні заклади;
• твердому підставі статі – застосовуються для холодильних приміщень площею більше 100 м2;
• кубічні – монтуються на стіну. Призначені для систем, що працюють при низько - і середньотемпературних режимах;
• двопоточні – кріпляться до стелі. Підходять для приміщень з невисокими стелями.

Як підібрати повітроохолоджувач для холодильних камер
В першу чергу варто визначитися, яку температуру потрібно створити в охолоджувальному приміщенні (камері). Для шок-фростеров і при необхідності підтримувати прохолодне повітря треба вибирати високопродуктивний повітроохолоджувач з системою випарного охолодження для фреону.
На вибір установки впливають габарити холодильної камери. Адже від розмірів безпосередньо залежить тип установки в залежності від майбутнього місця розташування.
При купівлі повітроохолоджувачів враховується:
• їх продуктивність;
• температура, при якій кипить холодильний агент;
• обсяг охолоджувача повітря.

Неправильно вибрані і встановлені системи призводять до такої проблеми, як швидке висушування повітря в холодильному обладнанні. Як результат, час збереження продукції зводитися до мінімуму.
Повітроохолоджувачі для холодильних камер не тільки знижують споживання електроенергії, але і створюють сприятливий мікроклімат установки.
Зараз на споживчому ринку представлений широкий асортимент продукції. Тому кожен зможе вибрати для себе найбільш підходящий тип повітроохолоджувача для холодильних камер.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner